Repostnem svoje kratučké recenzie z Lapiduchu, ak by niekoho zaujímalo:
1 - Incident On and Off A Mountain Road (Don Coscarelli)
Klasika Coscarelli, z ničoho nič sa vynorí monštrum, nik o ňom nič nevie...:) Tiež pekne atmosferické, na jeho masterpiece Phantasm (myslím 1. a 2. film) to nemá, ale zato dobrá feministická pointa 
2 - Dreams in the witch house (Stuart Gordon)
Veľmi dobré prevedenie Lovecrafta do prítomnosti, rozhodne sa mi páčilo viac ako Black cat. Krysa fest desivá.
3 - Dance of the Dead (Tobe Hooper)
Skôr postapokalypsa ako horor, ale veľmi pôsobivá. Viac ma zaujalo zobrazenie sveta v budúcnosti ako samotná hororová pointa, ale veľa plusových bodov za Englunda, úchylnejší bol snáď už len v Zombie strippers 
4 - Jenifer (Dario Argento)
Výborná, zatiaľ sa mi páčila spolu s Imprintom najviac zo všetkých MOH, budem citovať odborníka "Najklasickejší hororový príbeh aký môže byť". Fakt skvelé. A obsahuje krásny vtieravý hudobný motív:)
5- Chocolate (Mick Garris)
Pre mňa nič moc, ani mi to nepripadalo ako horor. Ale holt keď autor produkuje celú sériu MOH...:)
6- Homecoming (Joe Dante)
Skôr filozofické ako hororové, ale chytilo za srdce. Plusové body za vtipné hlášky.
7- Deer Woman (John Landis)
Zaujímavý diel. Občas až Twin Peaks prestrihy a asi najvtipnejší moment celej série, keď si hlavná postava predstavuje, ako sa mohla odohrať vražda. Nie veľmi strašidelné, ale páčilo sa mi. Okrem toho mám od prečítania Pet sematary a zhliadnutia Ravenous uchýlku na pána Wendiga 
8- Cigarette Burns (John Carpenter)
K tomuto niet veľmi čo dodať, súhlasím so všetkými, ktorí považujú tento diel za jeden z najlepších z prvej série. Must see.
9- The Fair Haired Child (William Malone)
Jeden z mojich favoritov. Úžasná atmosféra (Trochu mi pripomínala môj obľúbený film In dreams od Neila Jordana), naozaj strašidelná príšerka, výborná hudba a trochu zvrhlá romantika. Vydarený diel.
10 - Sick Girl (Lucky McKee)
Môj ďaľši favorit, napriek tomu, že od začiatku je film skôr komediálny a aké také hororové scénky sa odohrajú až ku koncu. Má však rozkošnú retro atmosféru a hlavná hrdinka ("May":)) je na zjedenie.
11 - Pick Me Up (Larry Cohen)
Tak toto absolútne nie je moja šálka kávy. Pre mňa spolu s Chocolate najslabší diel série. Odhliadnúc od toho, že nenávidím slashery a tak asi nebudem veľmi objektívna, mi pointa začala byť zrejmá už asi tak v prvej štvrtine filmu.
12 - Haeckel's Tale (John McNaughton)
Slušné. Na to, že sa tento diel zakladá na Barkerovej poviedke(?) by som síce čakala viac, ale ono preniest veľkého Clivea na obrazovku, aby to malo rovnakú atmosféru ako na papieri, asi nebude med lízať, čo si budeme hovoriť. Romerovské 
Zhrnutie: Keď sa nad tým zamyslím s odstupom, najviac mi asi sadla Fair haired child, ďalej všeobecní favoriti Cigarette burns, Imprint a Jenifer a veľmi sa mi páčila Sick girl. Ale pre mňa až na dva diely dosť vydarená séria.
Druhá séria Masters of Horror sa mi bohužiaľ zdala byť oveľa slabšia ako tá prvá.
Našli sa aj výnimky, napr.:
6 - Pelts (Dario Argento)
Argento zase nesklamal, výborná atmosféra a zvrhlý Meat Loaf.
7 - The Screwfly Solution (Joe Dante)
Toto viacmenej ani nebol horor, ale z celej tej témy mi bolo skutočne fyzicky zle, čo sa naposledy podarilo asi iba nemeckej verzii Funny games.
12 - The Washingtonians (Peter Medak)
Výborná zápletka
Na začiatku som bola dosť skeptická, čo už sa dá vymyslieť o Washingtonovi a nakoniec sa z toho vykľula perverznosť Ravenous-ovského razenia. Asi môj favorit tejto série.
Ináč ma prekvapilo, že Mickovi Garrisovi sa podarilo totálne nezmrviť Valerie on the Stairs (8), ktorá bola natočená podľa Barkerovej poviedky. Naopak, The V Word, natočená podľa jeho predlohy mi ku koncu (presne ako Chocolate) začala pripadať ako nelogická, splácaná sračka, u ktorej som si musela neustále hovoriť "WTF? Prečo to robia?". A pritom je to námet na moju obľúbenú tému.
Wild at heart and weird on top.